fredag 10. februar 2012

kunst og rave, hand i hand

denner har je ruge litt på. Je har mobilisert litt energi, øsse har je skrible detter ner i en fei. Ja, det handler om kunst. Det er så artig. Kunst altså. Altså, itte altmett kunsten, men publikum. Høssn følk reagerer på/observerer kunst. Misforstå meg rett, kunsten er øsse viktig, men når du observerer kunsten på en måte at du SJØL blir et kunstverk, da er fokuset på fel stæle. Det er nemlig ingen konkurranse om å SJÅ ut som om man observerer på mest viktig måte... om du skjønner... 

før her om dagen.. ell for litt sia, så var je og herligheta på en lydkunst konsert. Den var omtrent slekk her:
 ja, dekk sir kanskje henn je og herligheta sitt... for resten tå publikum såg nemlig slekk her ut:
lydkusten i seg sjøl forstod je meg itte på. En skar itte forstå alt, og mange ganger er øsse det poenget. Og det er helt greit! Men i detter tilfellet vart igrunnen itte lydkunsten kunsten i seg sjøl. Det var publikum.

observervasjon på høgt nivå:
 nåe som gjør at je ler litt og blir litt frustrert. Je er HELT enig i at kunst er så mangt. Men hallo, er vi itte kummi førbi det overfladiske Sand-observasjon/refleksjon stadiet der det er om og gjøre å prate/observere/reflektere på mest mulig ... ja mest mulig måte?!

det finnes nemlig en kunstnergenerasjon som var litt for mye på ravepartyes på 90- tallet. Dem har dessverre briefet litt før mye med sine få "viktige" hjerneceller her på 2000-tallet. Det er nemlig på tide for dekk å lande her på jorda i lag med øss are. Dekk har sikkert sitt dem. Dem har som oftest briller med tjukk ramme, langt ell krøllet hår også går dem rundt å sir mye på kunst. Dem peker mye, nikker mye og tar ofte pekefingern på haka ell i barten når dem går rundt å kikker. I tillegg tell detta ser dem mye "mmm", "mhmmm", "ahaaa", "hmmmm". Prøver du prate med dem roter dem seg som oftest bort i sin egen lille kunstverden fyllt med gammalt oppgulp tå ihop-surre, overfladiske fremmedord ifrå rave-tida på 90- tallet.

dem gjør at jeg blir slekk:
pling plong kan helt sikkert gjørra at følk får en åpenbaring, men hallo.... seriøøøØØST?!

på den are sida kan kunstpublikum verra en ispirasjon tell å produsere kunst sjøl. Takk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk førr at du skriv åt meg. Je blir så glad!